آش سیرابی یکی از آش های بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که محبوبیت فراوانی در میان مردم دارد و بسیار مقوی و مغذی است. این آش یکی از آش های سنتی یزد، اصفهان، ملایر و اراک است.
مواد لازم برای ۴ نفر:
>> سیرابی پاک شده: یک دست
>> لوبیا چیتی: نصف پیمانه
>> نخود: نصف پیمانه
>> پودر سیر: به میزان لازم
>> عدس: : نصف پیمانه
>> جو پوست کنده: ۱ پیمانه
>> پیاز: ۲ عدد متوسط
>> زردچوبه: به میزان لازم
>> کشک: ۱ پیمانه
>> نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
>> نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
>> پیاز داغ: به میزان لازم
>> سیر: ۴ حبه
>> چوب دارچین: ۱ تکه
>> سبزی آش خرد شده: ۲۵۰ گرم (در صورت تمایل)
روش تهیه:
ابتدا جو پوست کنده را در یک قابلمه بپزید. سپس عدس را اضافه کنید تا بپزد.در یک قابلمه بزرگتر حبوبات را که از شب قبل خیساندید با مقدارمناسبی آب بپزید. در این فاصله سیرابی را خوب شسته و با قیچی خرد کنید و با مقداری آب روی حرارت قراردهید. سیر، چوب دارچین و یک پیازقاچ شده را اضافه کنید. (برای پخت سریعترآش میتوان از زودپز استفاده کرد) در این مرحله لوبیا، نخود، جو وعدس را بعد از پختن به سیرابی پخته اضافه کنید و کمی آب بریزید و اجازه دهید با حرارت متوسط آش سیرابی جا بیفتد.
یک عدد پیازباقی مانده را خلالی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود، حالا زردچوبه وپودر سیر را اضافه کنید و مجدداً کمی تفت دهید سپس نعنا خشک را بیفزایید و یک دقیقه دیگر تفت دهید وهمه را درون آش سیرابی بریزید.
در پایان کشک را درون آش بریزید و خوب مخلوط کنید. نمک و فلفل آن را تنظیم کنید و اجازه دهید آش سیرابی جا بیفتد.
نوش جان