دیپها یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین چاشنیهایی هستند که میتوان آنها را با انواع غذاها سرو کرد. زاتزیکی که به عنوان طعم دهنده در کنار انواع غذاهای گریل شده و انواع کباب یا کتلت، مرغ و فلافل وغذاهای مختلف استفاده می شود اصالتاً یک دیپ یونانی است و محبوبیت زیادی درترکیه و یونان دارد. این چاشنی در کشور یونان به خاطر طعم لذیذ و دلچسبی که به ساندویچ می دهد در انواع ساندویچ ها هم استفاده می شود.
مواد لازم:
>> ماست چکیده: ۲ پیمانه
>> خیارشور: ۲ عدد
>> فلفل سیاه: به مقدار لازم
>> پودرسیر یا سیرتازه: به مقدار دلخواه
>> نمک: کمی
>> روغن زیتون: برای تزئین
طرز تهیه:
برای درست کردن این دیپ خوشمزه خیارشور را رنده کرده و یا خیلی ریز خرد کنید و با ماست و بقیه مواد بخوبی مخلوط کنید و یک ساعت درون یخچال قرار دهید سپس با کمی روغن زیتون تزئین و در کنارغذا سرو و نوش جان کنید.
>> نکته:
– دیپها را میتوانید تا چند روز داخل یخچال نگهداری کنید.
– اگر خیارشوردرشت خرد شود، مواد به خوبی با هم ترکیب نمیشوند و ظاهر و طعم دیپ خوب نخواهد شد.
– چون دراین دیپ خیارشوراستفاده می شود میزان نمک مصرفی باید کم باشد.
– زاتزیکی را می توانید به تنهایی با نان پیتا یا چیپس هم نوش جان کنید.