خورشتی, غذای سنتی

خورش ترش واش

ترش واش یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه گیلان است و محبوبیت بسیاری در این منطقه دارد. در این خورش از سبزی ترش واش که به آن شبدر ترشک نیز می گویند و طعم ترشی دارد استفاده می‌شود. شما هم اگر از طرفداران غذاهای ترش هستید حتما از خوردنش لذت خواهید برد.

غذاهای شمالی به دلیل استفاده از مواد ارگانیک و سبزیجات محلی، عطر و طعم خاص خودشان را دارند.

 

مواد لازم :

>> ترش واش: ۳۰۰ گرم

>> خالواش یا چوچاق: ۱۰۰ گرم

>> برگ چغندر، نعناع و گشنیز: ۳۰۰ گرم

>> سیر تازه، تره وجعفری: ۳۰۰ گرم

>> رب آلوچه ترش: ۲ قاشق غذاخوری

>> سیر: ۳ حبه

>> گوجه فرنگی: ۴ عدد

>> بادمجان: ۴ عدد

>> سینه مرغ: ۲۵۰ گرم

>> آبغوره یا آب نارنج: به مقدار لازم

>> زردچوبه: به مقدار لازم

>> فلفل: به مقدار لازم

>> نمک: به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

قبل از هر چیز بادمجان ها را پوست بگیرید و بعد از نمک پاشی کردن ۲۰ دقیقه  کنار بگذارید تا تلخی آن را گرفته شود؛ سپس سرخ کنید.

در این فاصله درون یک تابه سینه مرغ را به همراه زردچوبه و فلفل تفت دهید. سیرها را رنده کنید وداخل تابه‌ای دیگر تفت دهید. سبزی‌های خالواش یا چوچاق، جعفری، تره، گشنیز و نعناع را ساطوری کنید و به سیر داخل تابه اضافه کنید و تفت دهید. بعد از ۵ دقیقه، سینه مرغ تفت داده شده را به همراه ۳ لیوان آب به سبزی‌ها اضافه کنید. رب آلوچه را هم با آب رقیق کنید و روی خورش بریزید. بعد از به جوش آمدن خورش، بادمجان‌های سرخ‌شده و آبغوره یا آب نارنج را اضافه وحرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد.

گوجه‌فرنگی‌ها را بعد از حلقه ای برش زدن در تابه‌ای دیگر سرخ کرده و کنار بگذارید.

در پایان خورش را در ظرف مناسب بریزید و گوجه‌فرنگی‌های سرخ‌شده را روی آن قراردهید و با پلو سرو و نوش جان کنید.

 

:::: نکته:

– از رب انار ترش نیز می‌توانید به جای رب آلوچه استفاده کنید.

– اگر به سبزی‌های محلی شمال دسترسی ندارید می‌توانید از هر سبزی معطری که دوست دارید استفاده کنید.

– در گیلان ترش واش را درون ظرفی به نام گمج طبخ می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *