ترش واش یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه گیلان است و محبوبیت بسیاری در این منطقه دارد. در این خورش از سبزی ترش واش که به آن شبدر ترشک نیز می گویند و طعم ترشی دارد استفاده میشود. شما هم اگر از طرفداران غذاهای ترش هستید حتما از خوردنش لذت خواهید برد.
غذاهای شمالی به دلیل استفاده از مواد ارگانیک و سبزیجات محلی، عطر و طعم خاص خودشان را دارند.
مواد لازم :
>> ترش واش: ۳۰۰ گرم
>> خالواش یا چوچاق: ۱۰۰ گرم
>> برگ چغندر، نعناع و گشنیز: ۳۰۰ گرم
>> سیر تازه، تره وجعفری: ۳۰۰ گرم
>> رب آلوچه ترش: ۲ قاشق غذاخوری
>> سیر: ۳ حبه
>> گوجه فرنگی: ۴ عدد
>> بادمجان: ۴ عدد
>> سینه مرغ: ۲۵۰ گرم
>> آبغوره یا آب نارنج: به مقدار لازم
>> زردچوبه: به مقدار لازم
>> فلفل: به مقدار لازم
>> نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه :
قبل از هر چیز بادمجان ها را پوست بگیرید و بعد از نمک پاشی کردن ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا تلخی آن را گرفته شود؛ سپس سرخ کنید.
در این فاصله درون یک تابه سینه مرغ را به همراه زردچوبه و فلفل تفت دهید. سیرها را رنده کنید وداخل تابهای دیگر تفت دهید. سبزیهای خالواش یا چوچاق، جعفری، تره، گشنیز و نعناع را ساطوری کنید و به سیر داخل تابه اضافه کنید و تفت دهید. بعد از ۵ دقیقه، سینه مرغ تفت داده شده را به همراه ۳ لیوان آب به سبزیها اضافه کنید. رب آلوچه را هم با آب رقیق کنید و روی خورش بریزید. بعد از به جوش آمدن خورش، بادمجانهای سرخشده و آبغوره یا آب نارنج را اضافه وحرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد.
گوجهفرنگیها را بعد از حلقه ای برش زدن در تابهای دیگر سرخ کرده و کنار بگذارید.
در پایان خورش را در ظرف مناسب بریزید و گوجهفرنگیهای سرخشده را روی آن قراردهید و با پلو سرو و نوش جان کنید.
:::: نکته:
– از رب انار ترش نیز میتوانید به جای رب آلوچه استفاده کنید.
– اگر به سبزیهای محلی شمال دسترسی ندارید میتوانید از هر سبزی معطری که دوست دارید استفاده کنید.
– در گیلان ترش واش را درون ظرفی به نام گمج طبخ می کنند.