مَکش یک غذای ساده و لذیذ است که به صورت دَمپخت آماده می شود و بسیار خوشمزه با عطر و طعمی خاص است. این غذای دوست داشتنی طرز تهیه آسان و سریعی دارد و به راحتی می توانید در کمترین زمان آن را درست کنید.
مواد لازم:
>> برنج: ۲ پیمانه (قبلاً بخیسانید)
>> کشمش: ۴ قاشق غذاخوری
>> زردچوبه: مقداری که برنج زرد شود
>> زیره: به مقدار لازم
>> رازیانه: به مقدار لازم
>> پیاز متوسط: ۱ عدد
>> روغن حیوانی: به میزان لازم
>> نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه مَکش ابتدا پیاز را خرد کنید و در ماهیتابه حاوی روغن حیوانی تفت دهید. پیاز که کمی سبک شد کشمش، زیره، زردچوبه، نمک و رازیانه را اضافه و دوباره تفت دهید. زیر حرارت را کم کنید تا کشمش نسوزد. در این فاصله درون قابلمه برنج را به همراه مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا بجوشد. حالا مواد تفت داده شده را با برنج در حال جوشیدن مخلوط کنید و اجازه دهید تا آبش را بکشد و مانند درست کردن برنج کته، حرارت را کم کنید و دمکنی را بگذارید، تا دم بکشد.
نوش جان
::::: نکته:
>> در این غذا از زردچوبه کمی بیشتر از معمول استفاده می کنند تا پلو زرد رنگ شود.