کباب شیره یک خوراک خوشمزه و لذیذه که اصالتاً از غذاهای سنتی جنوب کشور است و به آن سرگنجشکی جنوبی هم می گویند. در این مطلب با طرز تهیه این غذای ترش و شیرین با عطر و طعمی متفاوت همراه ما باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
>> رُب تمرهندی: يک بسته کوچک
>> شکر: ۳ قاشق سوپخوری
>> دارچين: ۱ قاشق چايخوری
>> گوشت چرخ کرده مخلوط: ۲۵۰ گرم
>> پياز: ۲ عدد
>> فلفل سیاه: به ميزان لازم
>> زردچوبه: به ميزان لازم
>> روغن مايع: به ميزان لازم
>> پودر تخم گشنيز: ۱ قاشق سوپخوری
>> نمک: به ميزان لازم
طرز تهيه:
ابتدا یکی از پیازها را خُرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید. پیاز دیگر را رنده ریز کنید و همراه پودر تخم گشنيز، فلفل و نمک با گوشت بخوبی مخلوط کنید. رُب تمرهندی را با یک و نیم لیوان آب مخلوط کرده و سپس صاف کنید. حالا زردچوبه، شکر، ۲ ليوان آب و مایه ی تمرهندی را به پياز داغ آماده شده اضافه کرده و حرارت را کمی زیاد کنید بعد از جوش آمدن با گوشت ها کوفته ريزه درست کنيد و درون آن بریزید. درب ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید اجازه دهید تا کباب شیره پخته و آب آن غلیظ شود. در انتها دارچین را اضافه کنید و همراه نان یا برنج سرو کنید.
نوش جان