چاشنی

بادام زمینی آب پز

بادام‌ زمینی سرشار از مواد مغذی است که فواید زیادی برای بدن دارد. این نوع مغز حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است و به درمان بیماری‌های مختلف کمک می‌کند. جالب است بدانید با وجود بالابودن کالری بادام‌ زمینی، این ماده باعث افزایش وزن نمی‌شود. بادام زمینی آب پز اصالتاً یک خوراکی آمریکایی و میان وعده بسیار خوشمزه و پُرخاصیت است.

 

مواد لازم:

>> پودر چیلی: ۱ پیمانه

>> سیر: ۶ حبه له شده

>> بادام زمینی تازه با پوست: ۱ کیلو

>> پودر پیاز: ۱ قاشق غذاخوری

>> پونه خشک: ۱ قاشق غذاخوری

>> نمک: نصف پیمانه

 

طرز تهیه:

برای پخت این میان وعده لذیذ و مقوی ابتدا بادام زمینی ها را با پوست بخوبی بشورید و آبکش کنید و به همراه آب تمیز درون قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید بعد از جوشیدن، حرارت را کم کنید واجازه دهید حدود دو ساعت بپزد. بعد از این مدت، پودرچیلی، پودر پیاز، سیر، پونه خشک و نمک را اضافه کنید تا به همراه مواد نیم ساعت دیگر پخته و بخوبی مزه دار شود. بعد از پخت قابلمه را کنار بگذارید تا با درب بسته به تدریج خنک شود سپس آبکش کرده و با پوست سرو کنید.

نوش جان

 

>> برخی از خواص بادام زمینی :

✔ بادام زمینی که از خانواده حبوبات و لوبیاهاست خواص درمانی بسیاری دارد و ارزش غذایی آن با توجه به پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و اسید‌های چرب غیر اشباع موجود در آن بسیار اهمیت دارد. در عین حال حاوی ویتامین‌های گروه B از جمله نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین B۶، ویتامین B۹  و ویتامین C و ویتامین A است. همچنین حاوی اسید پانتوتنیک، پتاسیم، منگنز، مس، کلسیم، منیزیم، آهن، سلنیوم و روی نیز هست.

✔ با پختن و آب پز کردن بادام زمینی، آب و حرارت، بر آن نفوذ کرده و حدود چهار برابر فیتوکمیکال یا مواد شیمیایی گیاهی را آزاد می‌سازد.

✔ بادام زمینی در کنترل وزن، سلامت استخوان ها، کنترل فشار خون بالا، بهبود کبد چرب، سلامت پوست و مو و آرامش اعصاب بسیار موثر است.

✔ بادام زمینی خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی و سطوح قند خون را کاهش داده، در نتیجه به مبارزه‌ی مؤثر بر علیه بیماری دیابت نیز کمک می‌کند.

✔ چربی‌های اشباع نشده‌ی موجود در بادام زمینی آب پز به کاهش سطوح کلسترول کمک می‌کنند.

✔ بادام زمینی خواص ضد سرطانی بسیار بالایی دارد.

✔ ویتامین E آنتی اکسیدان دیگری است که در بادام زمینی آب پز دیده می‌شود. کالری‌های موجود در آن نیز شامل حدوداً سیزده درصد از میزان مصرف روزانه‌ی ویتامین E در یک وعده می‌باشد.

✔ بر طبق مطالعه‌ای که اخیراً صورت گرفته مشخص شده است که مصرف یک و نیم وعده بادام زمینی آب پز در روز، بروز بیماری قلبی را ۵۰ درصد و دیابت را ۲۵ درصد کاهش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *