نان چَمچَمو یکی از نان های سنتی و اصیل جنوب ایران است و پخت آن در بندرعباس و بوشهر رواج دارد. این نان خوش عطر و دل انگیز با طعم خاص و متفاوت خود محبوبیت بسیاری داشته و می تواند یک انتخاب عالی برای صبحانه، میان وعده و یا عصرانه باشد. در این مطلب با طرز تهیه این نان شیرین و لذیذ همراه ما باشید.
مواد لازم:
>> شيرخشک: ۲ قاشق غذاخوری
>> شكر: ۱ فنجان کوچک
>> تخم مرغ: ۱عدد همزده
>> آب: ۱ پیمانه ولرم
>> آرد: ۳ پیمانه
>> ماست: ۲ قاشق غذاخوری
>> پودر هل: ۱ قتشق مرباخوری
>> روغن: ۲ قاشق غذاخوری
>> خميرمايه: ۱ قاشق غذاخوری
>> زعفران: دم کرده مقداری
>> نمک: كمی
طرز تهیه:
ابتدا یک قاشق چایخوری شکر و خمیر مایه را با کمی شیر ولرم که دست را نسوزاند مخلوط کنید و در جای تاریک ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه فعال شده و کف کند. بعد از این مدت همه مواد و خمیرمایه را با هم مخلوط کنید و بخوبی ورز دهید تا کاملاً یکدست شده و خمیر لطیفی حاصل شود و به دست نچسبد. در مرحله بعد خمیر را یک ساعت در جای گرم و تاریک قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. بعد از یک ساعت چانه های کوچک از خمیر بردارید و باز کنید و در سینی بچینید و روی آن ها را بپوشانید و نیم ساعت دیگر استراحت دهید. سپس در ماهیتابه حاوی روغن دو طرف نان ها را سرخ کنید.
نوش جان
>>> نکته:
اگر شیر خشک در دسترس نداشتید، میتوانید از شیر پاستوریزه به جای آن استفاده کنید. در این صورت شیر را دقیقا به نسبت تعیین شده برای آب در خمیر اضافه کنید و آب را از مواد لازم حذف کنید.