غذای سنتی

آبگوشت كلم قمری

آبگوشت كلم قمری یا “قنبید” یکی از غذاهای سنتی و اصیل استان قم است که محبوبیت بسیاری دارد. این آبگوشت خوشمزه و مغذی طرز تهیه سریع و آسانی دارد و به راحتی می توانید آن را برای وعده ناهار یا شام آماده کنید و از عطر و طعم لذیذ این آبگوشت لذت ببرید.

 

مواد لازم:

>> گوشت سردست گوسفندی: نیم کیلو خرد شده

>> كلم قمری(قنبید): ۲ عدد درشت، پوست گرفته و چهار قاچ شده

>> لوبیا سفید: ۲۰۰ گرم (قبلاً بخیسانید)

>> گندم پوست‌كنده:  ۱۰۰ گرم (قبلاً بخیسانید)

>> پودر کاری: به میزان لازم

>> زردچوبه:  به میزان لازم

>> رب‌ گوجه‌فرنگی:  ۲ قاشق غذاخوری

>> پودر لیموعمانی: ۱ قاشق سوپخوری

>> پیاز: ۱ عدد نگینی خرد شده

>> نمک: به میزان لازم

 

طرزتهیه:

ابتدا لوبیا سفید و گندم پوست کنده را که روز قبل خیساندید و آب آن ها را چند بارعوض کردید جداگانه بپزید. پس از آن پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه حاوی مقداری روغن تفت دهید تا بلوری شده و خامی آن از بین برود حالا زردچوبه، پودر کاری و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید بعد از چند دقیقه که رنگ گوشت تغییر کرد کلم قمری و مقدار مناسبی آب را بریزید و دَرِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید بخوبی بپزند. اگر لازم بود طی فرایند پخت مجدداً آب درون قابلمه بریزید.

بعد از پختن گوشت، گندم و لوبیا سفید پخته شده و کمی نمک به قابلمه اضافه کنید. حالا حرارت را کم کنید و بعد از ۱۵ دقیقه که آبگوشت جا افتاد پودر لیموعمانی را بریزید وچند دقیقه بعد از روی حرارت بردارید و با نان سنگگ، سبزی خوردن و ترشی سرو کنید.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *