غذای سنتی

آبگوشت آجیلی

آبگوشت ازغذاهای لذیذ و خوشمزه ای است که انواع زیادی دارد و کمتر کسی هست که این غذای دلچسب را دوست نداشته باشد. یکی از این آبگوشت های بی نظیر، آبگوشت آجیلی است که ازغذاهای سنتی استان تهران بوده و با استفاده از مواد اولیه متفاوت، عطر و طعمی خاص و فوق‌العاده دارد. در این مطلب با طرز تهیه این آبگوشت بسیار مغذی که مناسب افطار و سحری نیز می باشد همراه ما باشید.

 

مواد لازم برای ۸ نفر:

>> گوشت آبگوشتی: ۱ کیلو خرد شده

>> نخود: یک سوم پیمانه (قبلاً بخیسانید)

>> لپه: ۲ ‎قاشق سوپخوری (قبلاً بخیسانید)

>> رُب گوجه ‌فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری

>> گوجه ‌فرنگی: ۱ عدد (پوست گرفته)

>> پیاز: ۱ عدد

>> سیب زمینی: ۲ عدد(پخته و پوست گرفته)

>> بادام: یک چهارم پیمانه(خیسانده و پوست گرفته)

>> گردو: یک چهارم پیمانه(خیسانده و پوست گرفته)

>> فندق: یک چهارم پیمانه(خیسانده و پوست گرفته)

>> پسته: یک چهارم پیمانه

>> بادام هندی خام: یک سوم پیمانه

>> دارچین: ۱ قاشق چایخوری

>> زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری

>> جو پوست کنده: ۲ قاشق سوپخوری(قبلاً بخیسانید)

>> گندم پوست کنده: ۲ قاشق سوپخوری(قبلاً بخیسانید)

>> زعفران دم کرده: ۱ قاشق سوپخوری

>> ادویه گراماسالا: یک دوم قاشق چایخوری

>> نمک: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

برای پخت این آبگوشت لذیذ ابتدا گوشت را در قابلمه بریزید تا کمی تفت بخورد و تغییر رنگ دهد پس از آن گندم، جو، لپه و نخود را که روز قبل خیساندید و چند بار آب آن ها را عوض کردید در قابلمه بریزید. حالا رُب گوجه فرنگی، پیاز و گوجه فرنگی را به همراه مقدار مناسبی آب به قابلمه اضافه کنید و دَرِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت متوسط بپزند.

بعد از این که گوشت و بقیه مواد پخته شدند ادویه ها، سیب زمینی، پسته، بادام، فندق، بادام هندی، زعفران و نمک را اضافه کنید و بگذارید تا آبگوشت آجیلی شما خوب جا بیافتد.

در آخر آبگوشت را در ظرفی جدا بریزید و بقیه مواد آبگوشت را با گوشتکوب کاملاً بکوبید و در ظرف مناسب بکشید و با گردوی خرد شده تزیئن و به همراه نان سنگگ و چاشنی های مورد نظر سرو کنید.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *