آبگوشت ازغذاهای لذیذ و خوشمزه ای است که انواع زیادی دارد و کمتر کسی هست که این غذای دلچسب را دوست نداشته باشد. یکی از این آبگوشت های بی نظیر، آبگوشت آجیلی است که ازغذاهای سنتی استان تهران بوده و با استفاده از مواد اولیه متفاوت، عطر و طعمی خاص و فوقالعاده دارد. در این مطلب با طرز تهیه این آبگوشت بسیار مغذی که مناسب افطار و سحری نیز می باشد همراه ما باشید.
مواد لازم برای ۸ نفر:
>> گوشت آبگوشتی: ۱ کیلو خرد شده
>> نخود: یک سوم پیمانه (قبلاً بخیسانید)
>> لپه: ۲ قاشق سوپخوری (قبلاً بخیسانید)
>> رُب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
>> گوجه فرنگی: ۱ عدد (پوست گرفته)
>> پیاز: ۱ عدد
>> سیب زمینی: ۲ عدد(پخته و پوست گرفته)
>> بادام: یک چهارم پیمانه(خیسانده و پوست گرفته)
>> گردو: یک چهارم پیمانه(خیسانده و پوست گرفته)
>> فندق: یک چهارم پیمانه(خیسانده و پوست گرفته)
>> پسته: یک چهارم پیمانه
>> بادام هندی خام: یک سوم پیمانه
>> دارچین: ۱ قاشق چایخوری
>> زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
>> جو پوست کنده: ۲ قاشق سوپخوری(قبلاً بخیسانید)
>> گندم پوست کنده: ۲ قاشق سوپخوری(قبلاً بخیسانید)
>> زعفران دم کرده: ۱ قاشق سوپخوری
>> ادویه گراماسالا: یک دوم قاشق چایخوری
>> نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای پخت این آبگوشت لذیذ ابتدا گوشت را در قابلمه بریزید تا کمی تفت بخورد و تغییر رنگ دهد پس از آن گندم، جو، لپه و نخود را که روز قبل خیساندید و چند بار آب آن ها را عوض کردید در قابلمه بریزید. حالا رُب گوجه فرنگی، پیاز و گوجه فرنگی را به همراه مقدار مناسبی آب به قابلمه اضافه کنید و دَرِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت متوسط بپزند.
بعد از این که گوشت و بقیه مواد پخته شدند ادویه ها، سیب زمینی، پسته، بادام، فندق، بادام هندی، زعفران و نمک را اضافه کنید و بگذارید تا آبگوشت آجیلی شما خوب جا بیافتد.
در آخر آبگوشت را در ظرفی جدا بریزید و بقیه مواد آبگوشت را با گوشتکوب کاملاً بکوبید و در ظرف مناسب بکشید و با گردوی خرد شده تزیئن و به همراه نان سنگگ و چاشنی های مورد نظر سرو کنید.
نوش جان