برنج انواع مختلفی دارد ولی یکی از پُرخاصیت ترین و سالم ترین آن ها که به علت فرآوری کمتر نسبت به برنج سفید ارزش غذایی بیشتری دارد برنج قهوه ای است و بهترین انتخاب برای کسانی است که رژیم غذایی سالمی را دنبال می کنند. در این مطلب با روش پخت برنج قهوه ای همراه ما باشید.
مواد لازم:
⫸ برنج قهوه ای: ۱ لیوان
⫸ روغن یا کره: ۱ قاشق چایخوری
⫸ آب: دو و نیم لیوان(یا عصاره مرغ یا سبزیجات)
⫸ نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای پُخت این برنج مفید و پُرخاصیت ابتدا آن را با آب سرد بشورید و به مدت ۵ ساعت بخیسانید تا برنج شما سبکتر و خوشطعمتر شود. بعد از این مدت برنج را به همراه مقداری نمک درون قابلمه حاوی آب جوش بریزید و گهگاه هم بزنید، اجازه دهید به مدت ۴۰ تا ۵۰ بجوشد. بعد از این مدت برنج را تِست کنید اگر پخته بود آبکش کنید و مجدداً در قابلمه بریزید کمی کره یا روغن روی آن بریزید و درِ آن را بگذارید و با حرارت کم اجازه دهید به مدت نیم ساعت دَم بکشد.
این برنج را به صورت کته هم می توانید طبخ کنید. برای این کار موارد بالا را تکرار کنید و فقط برنج را آبکش نکنید بلکه وقتی آبش را کشید، حرارت را کم کنید و دَم کنی را بگذارید تا به مدت نیم ساعت دَم بکشد.
::::: نکته:
> شما می توانید این برنج پخته را تا سه روز در یخچال نگهداری و مصرف کنید.
> فیبر موجود در برنج قهوه ای به کاهش کلسترول، بهبود گوارش و تنظیم قند خون کمک میکند. علاوه بر فیبر، برنج قهوه ای حاوی مواد مغذی دیگری مانند منیزیم، ویتامینهای گروه B، فسفر و آنتی اکسیدانهاست که در برنج سفید یافت نمیشوند.
> این برنج همان برنج سفید است، با این تفاوت که تنها پوسته بیرونی خود را از دست داده و سبوس و جوانه آن دستنخورده باقی ماندهاند، در حالی که برنج سفید در فرآیند تولید، لایههای مغذی خود را از دست میدهد.