غذای سنتی

برنج قهوه ای ساده

برنج انواع مختلفی دارد ولی یکی از پُرخاصیت ترین و سالم ترین آن ها که به علت فرآوری کمتر نسبت به برنج سفید ارزش غذایی بیشتری دارد برنج قهوه ای است و بهترین انتخاب برای کسانی است که رژیم غذایی سالمی را دنبال می کنند. در این مطلب با روش پخت برنج قهوه ای همراه ما باشید.

 

مواد لازم:

⫸ برنج قهوه ای: ۱ لیوان

⫸ روغن یا کره: ۱ قاشق چای‌خوری

⫸ آب: دو و نیم لیوان(یا عصاره مرغ یا سبزیجات)

⫸ نمک: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

برای پُخت این برنج مفید و پُرخاصیت ابتدا آن را با آب سرد بشورید و به مدت ۵ ساعت بخیسانید تا برنج شما سبک‌تر و خوش‌طعم‌تر شود. بعد از این مدت برنج را به همراه مقداری نمک درون قابلمه حاوی آب جوش بریزید و گهگاه هم بزنید، اجازه دهید به مدت ۴۰ تا ۵۰ بجوشد. بعد از این مدت برنج را تِست کنید اگر پخته بود آبکش کنید و مجدداً در قابلمه بریزید کمی کره یا روغن روی آن بریزید و درِ آن را بگذارید و با حرارت کم اجازه دهید به مدت نیم ساعت دَم بکشد.

این برنج را به صورت کته هم می توانید طبخ کنید. برای این کار موارد بالا را تکرار کنید و فقط برنج را آبکش نکنید بلکه وقتی آبش را کشید، حرارت را کم کنید و دَم کنی را بگذارید تا به مدت نیم ساعت دَم بکشد.

 

::::: نکته:

> شما می توانید این برنج پخته را تا سه روز در یخچال نگهداری و مصرف کنید.

> فیبر موجود در برنج قهوه‌ ای به کاهش کلسترول، بهبود گوارش و تنظیم قند خون کمک می‌کند. علاوه بر فیبر، برنج قهوه‌ ای حاوی مواد مغذی دیگری مانند منیزیم، ویتامین‌های گروه B، فسفر و آنتی‌ اکسیدان‌هاست که در برنج سفید یافت نمی‌شوند.

> این برنج همان برنج سفید است، با این تفاوت که تنها پوسته بیرونی خود را از دست داده و سبوس و جوانه آن دست‌نخورده باقی مانده‌اند، در حالی که برنج سفید در فرآیند تولید، لایه‌های مغذی خود را از دست می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *