ترشی و شور, چاشنی

ترشی خُرفه

خُرفه از سبزیجات مفیدی است که خواص بسیاری برای سلامتی دارد از جمله، تسکین درد سینه، کمک به‌ کاهش قند خون، اثر ضد میگرنی، تقویت سیستم گوارش، داشتن مقدار زیادی فیبر، امگا ۳ و ویتامین های مختلف که تنها بخشی از فوائد این سبزی است. خُرفه در فصل بهار و تابستان می‌روید و شما می توانید این گیاه را تهیه کنید و یک ترشی ویژه و جذاب درست کنید و از خواص آن بهره مند شوید.

 

مواد لازم:

✔ سرکه: ۲ پیمانه

✔ سیر: ۴ حبه

✔ فلفل تند: ۲ عدد

✔ خُرفه: نیم کیلو

✔ آب: ۳ پیمانه، برای آبپز کردن خُرفه

✔ ریحان خشک: ۱ قاشق غذاخوری

✔ پودر گلپر: ۱ قاشق غذاخوری

✔ ترخون خشک: ۱ قاشق غذاخوری

✔ سیاه دانه: ۱ قاشق مرباخوری

✔ فلفل سیاه: به ‌میزان لازم

✔ نمک: به میزان لازم

 

طرز تهیه:

برای درست کردن این ترشی بی نظیر ابتدا خُرفه ها را خوب بشورید و ریشه ها را جدا کنید و به همراه برگ و ساقه  خُرد کنید و درون قابلمه حاوی آب روی حرارت قرار دهید تا حدود ۶ دقیقه با دَرِ بسته بپزد. در این مدت ۲ بار هم بزنید. پس از آن خُرفه ها را آبکش کنید. بعد از خنک شدن، خرفه ها را در کاسه ای مناسب بریزید و فلفل سیاه، ترخون، پودر گلپر، سیاه دانه، ریحان، سیر خرد شده، فلفل تندِ درشت خرد شده را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید سپس درون شیشه بریزید، در مرحله آخر درون هر شیشه یک قاشق مرباخوری نمک ریخته و شیشه ها را با سرکه کاملاً پُر کنید.

ترشی خُرفه شما به همین راحتی آماده شد، دَرِ آن را محکم ببندید و بعد از یک هفته به یخچال منتقل کنید تا بخوبی جا بیفتد.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *