کُمَه جوش سبزواری یکی از غذاهای خوشمزه و خوش خوراک با ارزش غذایی بالاست که در تهیه آن از نوعی ماست چکیده محلی به نام کُمَه استفاده می شود. این غذا را می توانید خیلی سریع و راحت آماده کنید و از عطر و طعم متفاوت آن لذت ببرید. گفتنی است که کُمَه جوش در فهرست میراث فرهنگی ناملموس ملی ایران، به ثبت رسیده؛ پس مطمئن باشید ارزش یک بار امتحان کردن را دارد.
مواد لازم برای ۴ نفر:
✔ پیاز: ۱ عدد، رنده شده
✔ زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
✔ پونه خشک: ۲ قاشق غذاخوری، پودر شده
✔ گوجه فرنگی: ۶ عدد
✔ روغن: به میزان لازم
✔ گردو: ۴ قاشق غذاخوری، پودر شده
✔ تخم مرغ: ۱ عدد
✔ کُمَه: ۳۰۰ گرم (اگر در دسترستان نبود از ماست ترش استفاده کنید.)
طرز تهیه:
برای تهیه این غذای لذیذ ابتدا پیاز را رنده کنید و در قابلمه حاوی روغن تفت دهید تا نرم و سبک شود پس از آن گوجه فرنگی های خرد شده را به همراه زرد چوبه به قابلمه اضافه کنید تا بپزند. بعد از این که گوجه فرنگی ها پخته شد پونه را اضافه کنید و با حرارت کم تفت دهید. در این فاصله کُمَه را در کاسه با مقداری آب رقیق کنید و به همراه پودر گردو درون قابلمه بریزید. یک عدد تخم مرغ را را با چنگال هم بزنید و با بقیه مواد مخلوط کنید. حرارت را کمی بیشتر کنید و دائماً هم بزنید تا بریده نشود، بعد از جوشیدن شعله را کم کنید و دَرِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید کُمَه جوش جا بیافتد.
کُمَه جوش را بعد از آماده شدن درون کاسه بریزید، با نعناع داغ تزئین کنید و به همراه نان کاکِ سبزواری یا هر نان خشک دیگر به صورت تیلیت، همراه پیاز و فلفل میل کنید.
نوش جان