غذای سنتی

پنیر خانگی

پنیر یکی از فرآورده‌های لبنی است که می‌توانید به راحتی و تنها با چند قلم مواد اولیه آن را در منزل درست کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. در این مطلب با طرز تهیه یک پنیر خانگی خوشمزه همراه ما باشید.

 

مواد لازم:

✔ شیر: ۲ لیتر

✔ تخم مرغ: ۴ عدد

✔ ماست: ۱ لیوان، حدود۲۰۰ گرم

✔ نمک: ۱ تا ۳ قاشق غذاخوری، بسته به ذائقه

 

طرز تهیه:

برای تهیه این پنیر لذیذ ابتدا درون ظرف شیشه‌ای بلند نمک را به شیر گرم شده اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. قابلمه‌ای مناسب را آب بریزید و ظرف شیر را درون آن بگذارید به طوری که تا نصف درون آب قرار گیرد. حرارت را زیاد کنید تا آبِ داخل قابلمه بجوشد و به صورت غیر مستقیم شیر را داغ کند. در این فاصله تخم مرغ‌ها را بزنید تا از لختگی خارج شوند سپس با ماست بخوبی مخلوط کنید و به شیر داغ شده اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه شیشه‌ی مواد پنیر در قابلمه‌ی آبِ در حال جوش باقی بماند. بعد از این مدت شیر دَلَمه زده را در پارچه توری نازکی ریخته (تنظیف) تا آب پنیر جدا شود و آب اضافی آن کاملاً گرفته شود، آب پنیر را در یخچال بگذارید و پنیر فشرده شده را در ظرف مناسب بریزید و یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید تا انسجام پیدا کند؛ پس از آن در آب پنیر که کنار گذاشته بودید کمی نمک اضافه کنید و پنیر را در آن نگهداری و مصرف کنید.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *