چاشنی, مربا

مربای آلو بخارا

مربای آلو بخارا به دلیل طعم خاص و ترش و شیرین‌اش، یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین مرباهای پرطرفدار و محبوب ایرانی است. این مربا را می‌توانید در کنار صبحانه، عصرانه یا حتی به‌عنوان میان وعده و یک دسر سبک میل کنید و ضمن این که از طعم بی‌نظیر و متفاوت آن لذت می‌برید از خواص آن هم بهره‌مند شوید.

 

مواد لازم:

✾ آلو بخارا: ۱ کیلو

✾ گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

✾ شکر: ۸۰۰ گرم

✾ آب: ۲ لیوان

✾ آبلیمو: ۲ قاشق چای‌خوری

✾ هل: به مقدارلازم

✾ وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه:

برای درست کردن این مربای خوشمزه ابتدا آلوها را خوب بشورید و به مدت ۷ ساعت با ۲ لیوان آب بخیسانید. بعد از این مدت آلوها را باهمان آب در قابلمه‌ای مناسب ۲۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا پخته و نرم شوند. پس از آن شکر را اضافه کرده و اجازه دهید تا با حرارت کم شکر حل شود. گهگاه مربا را هم بزنید تا ته نگیرد. کفِ روی مربا را دور بریزید تا مربایی خوشرنگ داشته باشید. وقتی مربا به غلظت مناسب رسید، هل را اضافه کنید و با حرارت کم به مدت نیم ساعت تا سه ربع بپزید تا مربای آلو بخارا آماده شود. اگر لازم بود کمی آب اضافه کنید. زمانی که مربا به غلظت و قوام مناسب رسید آبلیمو، وانیل و گلاب را اضافه کرده و دو دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید و بعد از خنک شدن مربا را در ظرف شیشه‌ای دَردار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.‌

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *