نخود آب یا شور نخود ازغذاهای قدیمی و سنتی کشورمان است که اصالتاً یک غذای جنوبی بوده و بسیار مقوی و خوشمزه است. این غذا در مناطق عرب زبان خوزستان به لب لبی معروف است. نخود آب را میتوانید برای وعده صبحانه ، ناهار و یا به عنوان میان وعده نوش جان کنید و ازخواص فوق العاده آن سود ببرید.
مواد لازم:
>> قلم گوساله: ۲ عدد
>> زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری
>> نخود: نیم کیلو(قبلاًبخیسانید)
>> فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
>> آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
>> نمک: ۱ قاشق غذاخوری
>> آب: به مقدار لازم
طرزتهیه:
ابتدا نخود را که از شب قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کرده اید؛ درون زودپز بریزید سپس قلم گوساله را به همراه مقدار مناسبی آب به آن اضافه کنید. زردچوبه، فلفل و نمک را بریزید و اجازه دهید به مدت ۱ ساعت با حرارت متوسط بپزد وعصاره قلم خارج شود. بعد از این مدت زودپز را از روی حرارت بردارید و وقتی بخار آن کاملاً تخلیه شد قلم را بیرون بیاورید و مغزاستخوان آن را درون نخود بریزید ومخلوط کنید و۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید سپس در ظرف مناسب بریزید و به همراه نان سرو و با آب لیمو نوش جان کنید.