خورشتی, غذای سنتی

نخود آب

نخود آب یا شور نخود ازغذاهای قدیمی و سنتی کشورمان است که اصالتاً یک غذای جنوبی بوده و بسیار مقوی و خوشمزه است. این غذا در مناطق عرب زبان خوزستان به لب لبی معروف است. نخود آب را میتوانید برای وعده صبحانه ، ناهار و یا به عنوان میان وعده نوش جان کنید و ازخواص فوق العاده آن سود ببرید.

 

مواد لازم:

>> قلم گوساله: ۲ عدد

>> زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری

>> نخود: نیم کیلو(قبلاًبخیسانید)

>> فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری

>> آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری

>> نمک: ۱ قاشق غذاخوری

>> آب: به مقدار لازم

 

طرزتهیه:

ابتدا نخود را که از شب قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کرده اید؛ درون زودپز بریزید سپس قلم گوساله را به همراه مقدار مناسبی آب به آن اضافه کنید. زردچوبه، فلفل و نمک را بریزید و اجازه دهید به مدت ۱ ساعت با حرارت متوسط بپزد وعصاره قلم خارج شود. بعد از این مدت زودپز را از روی حرارت بردارید و وقتی بخار آن کاملاً تخلیه شد قلم را بیرون بیاورید و مغزاستخوان آن را درون نخود بریزید ومخلوط کنید و۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید سپس در ظرف مناسب بریزید و به همراه نان سرو و با آب لیمو نوش جان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *